donderdag 25 september 2008

Het reisplan

Onze reis in 80 dagen begint op 24 september 2008. Hieronder volgt het reisplan.


We starten in Amsterdam ( schiphol ) om 13.50 h ( vluchtnr. BD106 ) met een tussenstop in Londen.

We blijven 17 dagen in de USA. De route die we in gedachten hebben gaat als volgt:


Op 11 oktober vertrekken we om 23.30 h uit Los Angeles met vlucht FJ811 naar Nadi op het eiland Vitu levu van de Fiji eilanden. We arriveren daar om 5.10 h en dat is 2 dagen later !!



Op Vitu Levu blijven we 6 dagen. 3 dagen in het hotel Tanoa Rakiraki in het noorden van het eiland. http://directrooms.com/fiji/hotels/tanoa-hotel-rakiraki-11082.htm
De resterende 3 dagen zijn we in het hotel Crusoe's Retreat Coral Coast in het zuiden van het eiland. http://www.fiji.islands-resorts.com/resorts_ex.cfm?Memberid=247
Hier zijn dan ook de mooiste stranden te vinden.

Op 9 oktober vertrekken we uit Nadi om 14.20 h met vlucht NZ59 naar Auckland in Nieuw Zeeland. We blijven ruim 7 weken in Nieuw Zeeland. Vanuit Auckland rijden we eerst naar het noorden en vervolgens langs de westkust naar het zuiden. Bij Wellington varen we met de veerpont ( 3 uur varen ) naar het Zuider eiland. Na over het Zuider eiland rondgetoerd te hebben, steken we over naar Het Noorder eiland en vervolgen onze reis langs de oostkust tot we weer terug zijn in Auckland. Hieronder is de route op de kaart beschreven.



Op 9 december is onze reis in Nieuw Zeeland ten einde en begint ook het einde van onze reis van 80 dagen om de wereld in zicht te komen. We vertrekken om 23.55 h met NZ39 naar Hong Kong. Hier maken we een stopover van 3 nachten.



Op 13 december vertrekken we om 8.15 h uit Hong Kong meet vlucht NZ39 naar Londen, waar we om 13.35 h aankomen voor een tussenstop. Met vlucht BD111 vertrekken we dan om 16,55 h naar Amsterdam. Aankomst 18.20 h. Helaas net iets meer dan 80 dagen. Jules Verne kreeg het wel voor elkaar en die eer willen we hem ook laten.

5 opmerkingen:

kopstuk zei

hilda en henk wensen iene een fantastische verjaardag!!!!

Anoniem zei

Lieve mam,

Gefeliciteerd met je verjaardag!!! Hebben jullie het naar jullie zin daar in Amerika? We hopen snel iets van jullie te horen!

Liefs,
Mara & Armand

Anoniem zei

hi iene en jan,
allereerst iene nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. het is zo leuk jullie bericht te lezen. vooral nadat wij van de zomer ook daar waren. wij hadden in de joshua tree np ook willen wandelen, maar vanwege de hitte er vanaf gezien! nog veel plezier!

Anoniem zei

Iene nog gefeliciteerd,wat een reis maken jullie zijn jullie al op de figi eilanden/IK BLIJF HET VOLGEN ERG LEERZAAM OOK MAG JE WEL VERWACHTEN VAN ZO N STEL GROET NICO TEENGS

Anoniem zei

c