maandag 6 oktober 2008

29-30 september

Maandagochtend verlieten we de Grand Canyon via de oostelijke route richting Cameron, om vervolgens naar het noorden te rijden met Page als eindbesemming. We reden door een prachtig
gekleurd woestijnlandschap dat Painted Desert wordt genoemd.


Bij Marble Canyon staken we de Colorado rivier over. Dit punt wordt ook wel als het begin van de Grand Canyon beschouwd.

Enkele kilometers ten noorden hiervan ligt Lees Ferry. Dit is een van de weinige plaatsen waar je aan de oever van de Colorado rivier kan komen.

Hier vandaan vertrekken dan ook tochten met rubber vlotten. Zo'n tocht duurt dan 3 a 4 dagen. 300 km verder stroomafwaarts kom je dan weer voor het eerst aan een lage wal.


Vlak voor Page kwamen we nog deze prachtige U-bocht in de Colorado rivier tegen. Daar moesten we wel een enkele kilometers voor lopen.

Dinsdagochtend zijn we eerst even naar de Glan Canyon Dam gereden, waar je ook een mooi uitzicht heb op het stuwmeer Lake Powell.

Vervolgens hebben we vlak bij Page de Antelope Canyon bezocht. Dit is een van de meest bijzondere natuurfenomenen die wij ooit gezien hebben. Dit wordt een "slot canyon" genoemd.
Door water uitgesleten in roze-rode zandsteen van enkele kilometers lengte en tot 20 m diep. Bekijk vooral de foto's in het fotoalbum: http://picasaweb.google.nl/reisomdewereld.



Daarna ziijn we naar het zuiden terug gereden via Wupatki National Monument, waar ruines van de voorvaderen van de Hopi Indianen zijn te vinden. De woningen zijn bewoond geweest van het jaar 1100 tot 1225.



Bij de vlak bij gelegen Sunset Crater Vulcano kun je nog de lava zien van een vulkaan die 700 jaar geleden tot een uitbarsting is gekomen.


De dag eindigde in Flagstaff, waar we een werkelijk heerlijk Chinees buffet hebben genoten voor maar $ 8 per persoon. Het eten in de VS is echt heel goedkoop.

Geen opmerkingen: