donderdag 9 oktober 2008

4-5 oktober

Zaterdag wilden we eerst een oude "pueblo" van de Acoma Indianen in het plaatsje Acoma gaan bezoeken, maar door een Indiaanse feestdag was de pueblo niet toegangelijk voor toeristen. We zijn toen maar verder gegaan over route 53 vanaf Grants naar het oosten. In het El Malpais National Monument hebben we een oude vulkaan, genaamd Bandera, beklommen. Dit was het uitzicht vanaf de rand van de krater.

In de zijwand van de vulkaan was een grot te vinden, waarin eeuwig bevroren water zit. Door regen en sneeuw wordt deze ijslaag steeds iets dikker. Het ijs is groen gekleurd door algen.



Onderweg kwamen we nog deze aardige spin tegen. Het is een Tarantula en de beet is niet giftig, zoals velen denken.

Vervolgens zijn we naar het even verderop gelegen El Moro National Monument gegaan en zijn we langs de wand de El Moro opgeklommen.

Boven gekomen zagen we deze mooie canyon. Vervolgens zijn we over de rand van de El Moro gelopen, die voor een deel uit een zeer hard wit gesteente bestaat.


Daarna werd het plotseling zeer slecht weer. Dat was dan voor het eerst sinds we hier zijn.
De rest van het programma viel dus letterlijk in het water en we zijn maar naar ons overnachtingsadres in Show Low door gereden. Dit plaatsje ligt op een hoogte van ongeveer 2600 m en het was er door het slechte weer ineens zeer koud.

Zondagochtend was het nog steeds koud en regenachtig en dat bleef zo tot we Globe bereikten.
Het weer werd een stuk beter en in het nabij gelgen Tonto national Monument hebben we weer een ruine van een oude Indianenstad bekeken.


Voor het eerst zagen we een landschap vol met enorm grote cactussen langs de weg naar het plaatsje Roosevelt aan het Roosevelt Lake.

Het Roosevelt Lake is gevormd door een grote dam die bij Roosevelt in de Salt River is aangebracht.


Via een onverharde weg ( de Apache Trail ) zijn we door de canyon van de Salt River naar Apache Junction gereden. Onderweg kwamen we nog langs Goldfield, dat een oude "ghosttown" moest voorstellen, maar omgebouwd was tot een toeristische atractie.


We zijn hier niet lang gebleven en snel door gereden naar Casa Grande, ons einddoel van die dag.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ik zag iene heeel sportief op de foto groetjes!! prachtige foto's jan!!

kopstuk zei

die spin staat me niet aan,
liefs hilda