vrijdag 10 oktober 2008

6-10 oktober

Maandagochtend hebben we een bezoek gebracht aan het Casa Grande Ruins National Monument bij het plaatsje Coolidge even ten zuiden van Phoenix. Dit gebouw is gemaakt door de Hohokam Indianen rond 1350. Honderd jaar later hadden ze het alweer om onbekende redenen verlaten.


Vervolgens zijn we doorgereden naar Tucson ( uitspraak Tuson ), waar we een paar uur hebben doorgebracht in de Old Tucson Studios. Op deze lokatie zijn veel en worden nog steeds westernfilms opgenomen, zoals de serie "High Chaparral". De naam John Wayne werd heel vaak genoemd door de gids die ons rondleidde. Uiteraard werd er een "gunfight"nagespeeld.


Tegen de avond zijn we nog naar het vlak bij gelegen Saguaro National Park gereden. Dit park is vooral bekend door de vele cactussen die er groeien.


Vooral met ondergaande zon levert dat mooie plaatjes op. In het donker zijn we naar ons overnachtingsadres in Tucson gereden.

Dinsdagochtend reden we vanuit Tucson langs dit vliegtuigkerkhof. Dit blijkt het grootste vliegtuigkerkhof ter wereld te zijn. Er staan voornamelijk oude militaire toestellen.

Het doel van deze dag was het Chiricahua National Monument ten zuidoosten van Willcox. Hier hebben we een paar flinke wandelingen gemaakt. Dit park staat vooral bekend vanwege zijn bijzondere steenformaties ( hoodoo's ). Het heeft iets weg van Bryce Canyon, maar dan in andere kleuren.
Onderweg kwamen we nog dit leuke dier tegen. Het bleek een Coatimundi ( een soort racoon ) te zijn.

We overnachten in Douglas, een plaatsje tegen de Mexicaanse grens aan.

Woensdagochtend zijn we per ongeluk door onze "TomTom" vlak langs de Mexicaanse grens over een onverharde weg gestuurd. Om de 10 min. passeerde ons een auto van de "border control" op jacht naar Mexicanen die de grens proberen over te komen. Wij zagen zo'n groepje van ongeveer 10 man die gepakt waren. Langs de hele grens is een hek gebouwd.



We wilden bij het plaastsje Naco even te voet de Mexicaanse grens oversteken, maar het zag er niet goed uit en we werden gewaarschuwd voor de hoge criminaliteit in Mexico. We hebben dus maar van dit plan afgezien. We zijn naar het plaatsje Bisbee gereden. Dit is oud mijnwerksstadje, dat nu echter door allerlei kunstenaars in beslag is genomen. De foto is van het postkantoor annex bibliotheek.

Hoofddoel van vandaag was de bekende westernstad Tombstone. Deze plaats ziet er voor een groot deel nog zo uit als ruim 100 jaar geleden.


Deze plaats is vooral bekend vanwege het vuurgevecht dat heeft plaats gevonden bij de O.K. Corral tussen de gebroeders Earp ( bijgestaan door Doc Holliday ) en cowboys van de Clanton en McLaury families. Natuurlijk weer een show meegemaakt waarin dit vuurgevecht werd nagespeeld. Op de foto zie de spelers die de gebroeders Earp moeten voorstellen.


De townhall uit 1882 is nog steeds in gerenoveerde toestand aanwezig. Na een paar uur hier te hebben doorgebracht, zijn we doorgereden naar ons motel in Sierra Vista.


Donderdag zijn we eerst naar het grensplaatsje Nogales gereden. Even ten noorden hiervan ligt het Tamacacori Mission National Monument. In 1800 gebouwd door Franciscanen, maar in 1848 alweer verlaten. Daardoor is het sterk vervallen, maar ze zijn van plan het te renoveren.


Even ten zuiden van Tucson hebben we een andere oude missiepost, Mission San Xavier del Bac, bezocht. Ook door de Franciscanen vanaf 1783 gebouwd. Deze missiepost is goed gerenoveerd, zodat het een toeristische trekpleister is geworden.



Tegen het einde van de middag zijn we naar ons motel in Phoenix gereden. Een bijzondere ervaring met motels in de VS is, dat elk motel andere ( zeer ingewikkelde ) kraansystemen heeft voor douche en wastafels, waardoor het bij aankomst steeds enige tijd duurt, voordat we weten hoe die kranen nu precies werken.

Onze reis in de VS zit er nu bijna op. Vrijdag was alleen een reisdag om alvast in de richting van Los Angeles te komen. We overnachten in het plaatsje Indio en hebben tijd nodig om onze koffers goed te pakken en de weblog bij te werken, want zaterdag vertrekt om 23.50 h ons vliegtuig naar Fiji.


1 opmerking:

kopstuk zei

lieve mensen remember holland,
dusty springfield zingt in een van haar liedjes over tucson, prachtig al die romantische western taferelen, toi toi hilda